Bilgisayarlı Tomografi (BT) de; MR gibi beyin ve omurilik hastalıklarında tanı amaçlı kullanılan bir yöntem olmakla birlikte, tanı koyma değeri MR’dan düşüktür. Ayrıca BT’de radyoaktif X ışınları kullanıldığı için bazı durumlarda (hamilelik gibi) çekim yapılmaması önerilir. Cihazına göre çekim yaklaşık 10 dakika kadar sürebilir. BT çekimlerinde de gerekirse damardan kontrast madde verilebilir.
Anjiyografi; genel olarak damarları ve damarla ilgili olabilecek patolojileri görüntülemek için kullanılabilir. Damar darlıkları, çeper yırtılmaları, anevrizma ve yapısal malforasyonlarında tanı için kullanılır. Anevrizma tedavisi ve stent konularak damar darlıklarının tedavisinde de kullanılan bir inceleme yöntemidir. Genellikle kasık damarından girilerek yapılan anjiyografide damardan kontrast madde verilerek damarlar ve hastalıkları görüntülenir. Kontrast madde alerjisi olanların mutlaka hekimi uyarması gereklidir. Bu gibi durumlarda çekim yapılmaz. Böbrek yetmezliği, kalp yetmezliği gibi hastalıklarda hem kendi hekiminin hem de radyoloji hekiminin önerisi ve kontrolü ile zorunlu durumlarda çekim gerçekleştirilebilir. Anjiyografide de X ışınları kullanıldığı için BT’nin sakıncalı olduğu durumlarda çekim yapılamaz.
BT Anjiyografi; anjiyografinin kullanıldığı durumlarda tanı için kullanılır. Genellikle kol damarından girilerek kontrast madde verilir. Çekimi çok daha kolay ve hızlıdır. Bu nedenle günümüzde bazı hastalıkların tanısında ve takibinde tercih edilir hale gelmiştir.